Via een familielid geattendeerd op nietmeermoe.nl en de herstelplanner. Aangezien mijn terugval voornamelijk op vermoeidheid niveau was, dacht ik dat dit een interessante optie was. Ik had al vaker gehoord over de opbouw van reserve methode ofwel de ‘herstelmomenten’ zoals Caroline ze noemt.

Momenteel ben ik nog herstellende van een burn out. Anderhalf jaar geleden door omstandigheden (zowel privé als zakelijk) in een flinke burn out terecht gekomen. Een jaar lang langzaam aan hersteld, maar door uiteindelijk te snel te willen een terugval gekregen. De terugval was voornamelijk op vermoeidheidsniveau. Dit werd veroorzaakt door ongestructureerd herstel, angst & te snel willen. De periode voelde alsof ik maar wat aan het doen was en weinig structuur en vertrouwen had.

De combinatie van deze herstelmomenten en andere tools maakten het voor mij interessant. Wat het voor mij voornamelijk gedaan heeft is vertrouwen, structuur, tools (oa herstelmomenten, adem- en ontspanningsoefeningen,opbouw, positieve (gedachten & affirmaties), humor en ook met name inzicht in waar gaat/ging het nou mis. Het is met name de combinatie van de diverse tools in het boek en niet zozeer de tools an sich die mij enorm helpen. Ik ben nog herstellende, maar zit denk ik nu op 2/3. Het gaat nu stukken beter en voel me vooral heel ‘vrij’. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt, tov periode voor mijn terugval. Voorheen had ik ook coaches en een psycholoog, maar voelde me altijd onbegrepen omdat hun nooit een burn out gehad hadden. Bij Caroline voel ik me altijd begrepen omdat zij exact weet waar ik vandaan kom en wat ik door maak.

Verder wil ik nog aanvullen dat de coach gesprekken, aanvullend op de herstelplanner, extra hebben geholpen, met het beantwoorden van actuele vragen die op dat moment bij mij spelen.