SEMINAR: "De weg uit vermoeidheid"

Dit interactieve seminar “De weg uit vermoeidheid – Herkennen, omgaan en herstel van vermoeidheid en burn-out” is speciaal voor:

  • mensen die last hebben van een lege accu en die zich energieker willen voelen
  • HR managers die te maken hebben met langdurige ziekteverzuim
  • Bedrijfsartsen
  • Therapeuten die patiënten behandelen met langdurige vermoeidheid
  • Iedereen die meer wil weten over de weg uit vermoeidheid

Topics

  • Accept max methode – herken je grens
  • Herken de signalen bij jezelf en je collega’s / team
  • Uitval en terugval voorkomen door preventie
  • Herstellen doe je zo

Datum | Tijd

Datum: 24 mei 2023 | Tijd: van 15.30 tot 18.00 uur 

Locatie

Hotel Van der Valk Almere, Veluwezoom 45, 1327 AK Almere (vlakbij de A6 en ook via het OV goed bereikbaar)

Kosten

Geheel kosteloos én inclusief borrel met gezonde hapjes

MELD JE AAN

Waarom dit seminar "De weg uit vermoeidheid"

Steeds meer mensen hebben last van vermoeidheid, prestatie- en werkdruk. Ze hebben het gevoel 24 uur aan te staan. Overspannenheid en burn-out liggen dan op de loer. Inmiddels zitten 1,3 miljoen mensen thuis met een burn-out. 34% van de werknemers geeft werkdruk en stress op het werk als reden aan voor hun vermoeidheid. 20% van alle werknemers ervaren psychische vermoeidheid. En 6 op 10 Nederlanders komt regelmatig slaap tekort. 

De cijfers liegen er niet om. Vermoeidheid lijkt een nieuwe epidemie geworden. 

Het is nu tijd voor actie!

En wij willen hier samen met jou iets aan doen! Luister, stel vragen en discuseer met de sprekers tijdens dit seminar. Het is een interactieve sessie. 

Met een duurzame herstelmethode kun jij zelf voorkomen dat je uitvalt door vermoeidheid of burn-out en je reserves weer opbouwen. Deze methode is ook uitermate geschikt als aanvulling bij de reguliere therapieën. Bewust herstelmomenten in de dag plannen helpen om sneller te herstellen. Als je maar een heel klein beetje energie hebt, is het extra belangrijk om keuzes te maken in hoe je dat uitgeeft. 

Het begint bij herkenning van vermoeidheid, bij jezelf maar ook bij je collega’s, je baas, vriend(in) of familielid. Vermoeidheid is niet altijd zichtbaar en mensen die vermoeid zijn kunnen heel lang doorgaan totdat ze in een burn-out terecht komen en dan duurt het gemiddeld een jaar voordat ze weer hersteld zijn. 

Laten we samen zoveel mogelijk mensen helpen door ze de weg uit hun vermoeidheid te wijzen! 

Dit seminar bieden wij kosteloos aan omdat wij graag mensen willen helpen én de stap samen met jullie naar  duurzaam herstel van vermoeidheid willen zetten.

Wat mis je als je niet komt

Je investering

Slechts anderhalf uur van je tijd! De toegang is gratis. Aanmelding is wel verplicht want er is maar plaats voor 75 personen en VOL = VOL!

Inspirerende sprekers

Dre Urhahn

Dre Urhahn

Bekend van enorme kunstprojecten, onder meer in de favela’s van Rio de Janeiro, kreeg in 2020 te kampen met Long Covid. Net als zoveel Long Covid patiënten heeft hij geleerd om de grens van zijn energie te herkennen en te zorgen dat hij hier niet overheen gaat. Hij vertelt over zijn eigen ervaring en hoe hij stap voor stap terugkrabbelde, tot hij kortgeleden - samen met vriend Howard Komproe - de halve wereld kon afreizen voor een spannend tv-programma.

Nicolette Speerstra

Nicolette Speerstra

Senior Human Resources Manager bij EDGE, duurzame Projectontwikkelaar uit Amsterdam. Ze is een fanatiek triatleet en vertelt meer over hoe je als bedrijf en ook als HR manager met gerichte programma's en acties kan voorkomen dat medewerkers uitvallen door burn-out of langdurige vermoeidheid. Door de juiste preventie maatregelen en tijdig gesprekken aangaan voorkom je gedoe en bespaar je als bedrijf al gauw duizenden euro's.

Katrien Klomp

Katrien Klomp

Life- Mindset Coach Voor Hardwerkende Zorgmedewerkers. Zij werkte in Brabant als verpleegkundige op de IC tijdens de Corona.
Zij vertelt hoe je bij je collega’s of je team kunt herkennen als iemand vermoeidheidsklachten heeft. Zorgmedewerkers zijn betrokken, super gemotiveerde medewerkers die altijd klaar staan voor anderen. Vaak de spil van het team, degene waar je altijd op kunt rekenen. Vooral in de zorg melden steeds meer mensen zich ziek. Het aantal verzuimgevallen door psychische klachten neemt toe en ligt inmiddels 10% hoger dan voor de pandemie.

Caroline Prommenschenckel

Caroline Prommenschenckel

Als herstelcoach helpt zij mensen te herstellen vermoeidheid door Post Covid, burn-out of behandeling van ziekte. Net als een mobiele telefoon is de accu aan het einde van de dag bij veel mensen helemaal leeg. Als je je telefoon niet op tijd oplaadt dan duurt het altijd even voordat hij begint met laden en voordat je hem weer kunt gebruiken. Bewust herstelmomenten in de dag plannen helpen om sneller te herstellen. Als je maar een heel klein beetje energie hebt, is het extra belangrijk om keuzes te maken in hoe je dat uitgeeft. Met een duurzame herstelmethode kun jij zelf voorkomen dat je uitvalt door vermoeidheid of burn-out en leer je hoe je de reserves in je lichaam weer kunt opbouwen. Deze methode is ook uitermate geschikt als aanvulling bij de reguliere therapieën.  Caroline heeft een herstelmethode ontwikkeld die mensen met langdurige vermoeidheid helpt om te herstellen. Ze is de auteur van de Herstelplanner - jouw route naar herstel van vermoeidheid.

Roel van Heel

Roel van Heel

Dagvoorzitter. Spreker en eigenaar van SkillzOnline

Testimonials

“Toen ik met Caroline in contact kwam, werkte ik al een aantal maanden aan mijn herstel van een burn-out met helaas nog maar minimaal resultaat. Ik vond het nog steeds moeilijk te accepteren, had haast om te herstellen en stond open voor alle adviezen en handvatten voor een zo spoedig mogelijk herstel. Ik had meteen een goede klik met Caroline. Zij toonde veel begrip, inlevingsvermogen, gaf me erkenning en een luisterend oor waardoor ik me al snel op me gemak voelde en me kwetsbaar op durfde te stellen. Haar herstelplanner gaf mij inzichten, structuur en oefeningen waarmee ik zelf verder kan werken aan mijn herstel"
Cindy de Jong
Cindy de Jong - Heibron
“In deze praktische herstelplanner neemt Caroline je stap voor stap mee in het proces van herstel. Je leert hoe je emoties en je lichaam op elkaar reageren en wordt tot actie aangezet; alles in balans natuurlijk. Ook als je (nog) geen last hebt van langdurige vermoeidheidsklachten, is het zeer de moeite waard om te lezen en in praktijk te brengen. Je kunt er alleen maar bij winnen!.”
Irene Koedijk
“Waar ik tegenaan liep is het vinden van een goede balans. Op de momenten dat ik iets onderneem of samen ben gaat het vaak wel goed, zodra ik alleen ben kreeg ik vaak een terugval in klachten en had ik veel hersteltijd nodig. Eigenlijk ging ik continu mijn grenzen over. Dat werd met name veroorzaakt door de post covid klachten. Door mij bewust te focussen op planning, rustmomenten, ademhaling, beweging en voeding merk ik dat mijn lichaam beter in balans komt. Ik voel mezelf minder schuldig om voor mezelf te kiezen. Ik heb veel aan alle tips die in de herstelplanner staan. Het is ook nog afwisselend waardoor het niet saai wordt. Ik merk dat ik meer energie en tijd voor mezelf overhoud. Op de momenten dat ik alleen ben voel ik mij beter. Ik trap mezelf nu sneller op de rem en herken de signalen in mijn lichaam beter. Ik heb een gezonde leefstijl ontwikkeld, dit is goed vol te houden! Plannen was nog nooit zo leuk :).”
Daisy Helsen
Daisy Helsen

Herstelplanner

Herstelplanner - jouw route naar herstel van vermoeidheid

De herstelplanner - jouw route naar herstel van vermoeidheid

In dertien weken leer je bewust je dag goed te plannen en ga je ervaren hoeveel positieve invloed je ademhaling, voeding, beweging en bewuste ‘herstelmomenten’ op jouw herstel hebben. Het enige wat de planner van jou vraagt, is commitment. Je krijgt goede uitleg wat je het beste kunt doen (of laten), praktische tips en eenvoudige oefeningen.