Jouw route naar herstel van vermoeidheid

Herstelplanner

Herstelplanner - jouw route naar herstel van vermoeidheid

Je leven on 'hold'?

Ben jij voortdurend moe en heb je al heel lang het gevoel dat je niet meer aan het leven bent, maar vooral aan het overleven? En je blijft moe, ongeacht wat je doet of (na)laat. Een nachtje goed slapen, een middag vrij… het helpt allemaal weinig. 

Je voelt je slecht

Herken je dit

Je bruist van energie en ’s ochtends uitgerust opstaat. En je leven kunt weer kunt leven zoals je gewend was, voordat je vermoeid werd. Als je kunt werken in een constante flow en verlost bent van alle kwaaltjes, infecties en pijn.

Hoe zou het zijn als...

Jouw Route naar herstel

De Oplossing

Herkennen en erkennen

Je herkent de signalen die je lichaam geeft en je luistert naar de signalen van je lichaam. Je neemt tijdig een 'oplaad' pauze en geeft je lichaam wat het op dat moment nodig heeft. Je erkent en accepteert je huidige situatie en vertrouwt op je lichaam.

Rust

Gedurende de nacht krijg je voldoende slaap waardoor je 's ochtends uitgerust op staat. Je plant gedurende je dag rustmomenten in waarin jij je lichaam laat ontspannen en je mentaal ook dingen los kan laten. Je bent bewust waar je energie weglekt en je werkt actief aan je herstel.

Structuur

Je gebruikt een vaste routine om je lichaam en geest tot rust te brengen, zodat je lichaam tijd en ruimte krijgt om te herstellen. Het aangeven van je grenzen voelt niet als een gevecht. Je productiviteit en effectiviteit nemen fors toe en je activiteiten kosten je minder energie.

Tijd

Herstellen was een langdurig proces dat niet van een leien dakje ging. De weg naar herstel was eerder een zoektocht dan een uitgestippeld pad. Je vertrouwen in de uitkomst en de stappen die je neemt , brengen je op je eindbestemming aan: een gebalanceerde energiebalans!

Eerlijkheid

Je bent eerlijk naar jezelf en anderen toe over je gevoelens en emoties zonder schuldgevoelens. En houd jezelf niet voor de gek. Je gaat de confrontatie aan met vertrouwen dat jouw herstel binnen handbereik ligt. Het gaat om jouw beleving en gevoelens en niet die van anderen.

Leven

Je vermoeidheid staat je niet meer in de weg om volop te genieten van je leven en het verwezenlijken van je dromen. Bruisend van de energie weet je op moeilijke momenten precies wat je moet doen om je energie weer in balans te brengen.

Wat zeggen anderen over mijn diensten

Daisy Helsen
Daisy Helsen
Zoeken naar een goede balans
Lees verder
Ik ben net begonnen en heb veel aan alle tips die in de planner staan. Het is ook nog afwisselend waardoor het niet saai wordt. Ik merk dat ik meer energie en tijd voor mezelf overhoud. Op de momenten dat ik alleen ben voel ik mij beter. Mijn post Covid klachten zijn nog aanwezig maar ik voel en merk dat ik meer invloed heb dan ik dacht! Dus hopelijk zet de stijgende lijn nog meer door!
Irene Koedijk
Irene Koedijk
Praktisch hulpmiddel
Lees verder
In deze praktische herstelplanner neemt Caroline je stap voor stap mee in het proces van herstel. Je leert hoe je emoties en je lichaam op elkaar reageren en wordt tot actie aangezet; alles in balans natuurlijk. Ook als je (nog) geen last hebt van langdurige vermoeidheidsklachten, is het zeer de moeite waard om te lezen en in praktijk te brengen. Je kunt er alleen maar bij winnen!
Cindy de Jong
Cindy de Jong
Praktisch hulpmiddel
Lees verder
Toen ik met Caroline in contact kwam, werkte ik al een aantal maanden aan mijn herstel van een burn-out met helaas nog maar minimaal resultaat. Ik vond het nog steeds moeilijk te accepteren, had haast om te herstellen en stond open voor alle adviezen en handvatten voor een zo spoedig mogelijk herstel. Ik had meteen een goede klik met Caroline. Zij toonde veel begrip, inlevingsvermogen, gaf me erkenning en een luisterend oor waardoor ik me al snel op me gemak voelde en me kwetsbaar op durfde te stellen. Caroline gaf me een gevoel van rust die ik juist nodig had en leerde mij ook om ruimte te nemen voor mijn herstel. Ze is een fijne coach, fijn om mee te praten, ze straalt rust uit, legt geen druk op en gaf me weer meer vertrouwen in mijn herstel. Caroline geeft goede adviezen (vaak ook op basis van eigen ervaring), inzichten, structuur en oefeningen waarmee ik zelf verder kan werken aan mijn herstel. Ze heeft mij al erg op weg geholpen. Bedankt hiervoor Caroline!

13 weken

In dertien weken leer je bewust je dag goed te plannen en ga je ervaren hoeveel positieve invloed je ademhaling, voeding, beweging en bewuste ‘herstelmomenten’ op jouw herstel hebben. Het kost je 15 minuten per dag. Het enige wat van jou gevraagd wordt, is commitment.

Bewuste keuzes

Je gaat bewust de goede keuzes maken voor jezelf, zodat je voldoende ruimte neemt voor je herstel door bij te houden hoe het met je gaat en waar je energie weglekt en waar je energie van krijgt. Je ordent je gedachten en komt ook mentaal tot rust

4 invalshoeken

Vanuit vier verschillende invalshoeken ga je actief met je herstel aan de slag. Je leert de stopsignalen van je lichaam herkennen en met gerichte aandacht leer je je energiebalans positief te beïnvloeden en je accu weer volledig op te laden.

Resultaat

Meer energie!. Je bent , opgewekter en kut weer (meer) genieten van het leven. Je vertrouwen in jezelf groeit en je kunt je leven weer leven zoals je gewend was. Je houdt focus op de belangrijke zaken en raakt niet meer in disbalans. 

Over Caroline

In 2004 kreeg ik een burn-out en in 2021 Long Covid. In beide situaties leverde dat langdurige vermoeidheidsklachten op. Ik ben erg prestatiegericht en heb tegelijkertijd een enorm faalangst. Ik had vaak het gevoel dat ik tekortschoot. Aan de buitenwereld toonde ik mezelf met een masker van een sterke, gedreven en energieke vrouw, altijd bereid om iemand te helpen, behalve mezelf. In 2004 stortte ik in. Het masker viel. En in 2021 moest ik, door Long Covid, opnieuw uitzoeken hoe nu verder te gaan.